Informatie


Net over de grens van het Salzburger Land in het Skigrossraum Kitzbühel vormt Jochberg samen met Pass Thurn eigenlijk een afgezonderd skigebied van 47 kilometer pistes. Het skigebied jochberg-Pass Thurn telt samen 16 liften (5 stoeltjesliften en 11 sleepliften) Vanuit  het skigebied Kitzbühel gaat er een lange afdaling naar Jochberg, de Jumbo-Tour genoemd. Het plaatsje bezit één skischool waar je skilessen, snowboardlessen en  carveskilessen kunt volgen, langlauflessen zijn niet mogelijk. Voor de kinderen  is er éen keer in de week een kinderzwerfdag om wilde dieren te voeren.

Omdat Jochberg een langgerekt dorpje is heeft zij niet echt een dorpskern. Het  skidorp met verspreid liggende boerderijtjes en chalets ligt in een dal en is  omgegeven door beboste bergen. Het gebied heeft 25 kilometer wandelpaden waarvan  een licht stijgende route langs de vroegere Romeinse weg naar de bedevaartskerk  Jochberg Wald voert. Voor de Apres ski kun je terecht in het nabij gelegen Kitzbuël of Kirchberg.

Jochberg is …ondanks haar beperkte apres-ski mogelijkheden, en een relatief  lage ligging (800-2000) een heerlijk en (misschien juist daarom) vrij rustig  skigebied. Kom je puur voor het skien en zal de apres-ski je “wurst” zijn, dan  is dit gebied echt het aanbevelen waard. Het aantal liften en km piste lijkt niet veel, maar doordat  Jochberg deel uitmaakt van het gehele skigebied van Kitzbühel kun je, door de  “ski-safari” te maken, rustig de gehele dag onder de pannen zijn. Je kunt met de  bus naar Kitzbuhel en daar vandaan via diverse liften en afdalingen, via  Jochberg naar de Pass Thurn skien. Geen inmense hotels op de piste, maar een gemoedelijke autentieke Oostenrijkse sfeer. Voor de apres-ski liefhebbers kun je  altijd terecht in het nabijgelegen Kitzbuhel (ca. 10 km) en gratis met de bus te  bereiken (met skipas). Met dezelfde skipas kun je na het skien ook gratis  gebruik maken van het Hallenbad in Kitzbuhel.

[weather_display]